Voordelen metalen trap op maat

Voordelen van een metalen trap op maat

Een trap is een vaak over het hoofd gezien maar belangrijk onderdeel van elk industrieel bouwproject. Immers, hoe komen werknemers zonder trap van de ene naar de andere verdieping? En hoewel elke oude trap voldoet, heeft een op maat gemaakte metalen trap een aantal voordelen ten opzichte van zijn houten of betonnen tegenhangers. Hier zijn slechts enkele redenen waarom je zou moeten overwegen te investeren in een op maat gemaakte metalen trap voor je volgende project.

Een metalen trap is duurzamer dan andere materialen

Een van de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van een trap is duurzaamheid. Je wilt immers dat je trap jaren, zo niet decennia, meegaat. En hoewel houten en betonnen trappen behoorlijk duurzaam kunnen zijn, doen ze niet onder voor metaal. Metalen trappen zijn gemaakt om lang mee te gaan, en ze bezwijken niet aan rot of insectenschade zoals hout dat kan.

Meer lezen:

Een metalen trap is brandveilig

Een andere belangrijke overweging bij het kiezen van een trap is de brandveiligheid. In geval van brand wil je er zeker van zijn dat je trap niet het eerste is dat eraan gaat. En hoewel beton ook brandveilig is, heeft metaal het extra voordeel dat het onbrandbaar is, wat betekent dat het geen brandstof aan het vuur toevoegt zoals hout dat doet. Let op! Bij metalen trappen met houten traptreden is dit natuurlijk ander. De houten treden kunnen wel branden. Een dergelijke trap kan niet als brandtrap gebruikt worden.

Een metalen trap op maat is onderhoudsarm

Als je trap eenmaal geĆÆnstalleerd is, wil je dat hij zo weinig mogelijk onderhoud vergt. En terwijl houten en betonnen trappen regelmatig schoongemaakt en verzegeld moeten worden, zijn metalen trappen vrijwel onderhoudsvrij. Gewoon af en toe een poetsbeurt en ze zullen er jarenlang als nieuw uitzien.

Conclusie

Zoals je ziet zijn er veel redenen om voor je volgende industriƫle bouwproject een metalen trap op maat te kiezen. Metalen trappen zijn duurzamer dan andere materialen, ze zijn brandveilig, en ze zijn onderhoudsarm. Dus als je op zoek bent naar de best mogelijke trap voor je volgende project, dan is metaal de juiste keuze.